Over FutureTec
Sterk  & duurzaam

FutureTec draagt bij en geeft invulling aan innovatief techniek onderwijs voor de Hightech Maakindustrie door een sterk en duurzaam ecosysteem te creëren waarin onderwijs-instellingen, bedrijven, overheidsinstellingen en leveranciers intensief samen werken.Deelnemen

Bedrijven die Participeren
in het partnerpaviljoen

ERTEC

Ertec is gespecialiseerd in het optimaliseren en automatiseren van uw verspanende productie voor o.a. 5-assig frezen, draadvonken, zinkvonken en meten. Met wereldwijd betrouwbare partners zijn wij in staat om u de juiste support te geven. Naast deze mooie locatie en goede partners die elkaar versterken bieden we leerlingen en klanten uit de maakindustrie de mogelijkheid om de laatste stand der technologie te tonen ( beter 2 uurtjes kijken als één dag praten ). Dit alles in het hart van onze maakindustrie.

Iscar Nederland B.V.

Als wereldspeler op het gebied van verspanende gereedschappen wil Iscar als partner van FutureTec graag een “State Of The Art” bijdrage leveren. Iscar gaat nieuwe gereedschappen en bewerking strategieën introduceren, industriële kennis en ontwikkeling delen met als doel, de samenwerking tussen het onderwijs en het hightech bedrijfsleven naadloos op elkaar aan te laten sluiten. “Keep Things LOGIQ”

OPEN MIND Technologies Benelux BV

OPEN MIND Technologies Benelux BV is sinds 1995 actief binnen de maakindustrie in de Benelux. We houden ons bezig met het optimaliseren van het productieproces in kleine stappen tot een SMART Factory proces. Dit doen we met gespecialiseerde mensen uit de praktijk middels de verkoop en ondersteuning van softwareoplossingen. Dit zijn CAD/CAM, Gereedschapbeheer, en Productie Data Management. Voor ons betekent FutureTec dat wij als softwareleverancier en dienstverlener de mogelijkheid krijgen onze onzichtbare aanwezigheid zichtbaar te maken. Met onze oplossingen zijn wij de softwareolie tussen de machines en middelen met als doel het bewerken op de machine nog slimmer te maken. Met Workshops en seminars kunnen we in een praktijk omgeving het totale proces laten zien en aantonen wat de voordelen zijn om te standaardiseren, optimaliseren en automatiseren. Veel bedrijven behalen tot op heden middelmatige of slechte resultaten door goede mensen met slechte processen te laten werken. De praktijk leert ons, dat het niet de sterkste of intelligentste zijn die overleven, maar juist degene die zich het snelst kunnen aanpassen aan de veranderde omgeving. Door de inzet van slimme software kunnen productiebedrijven in de maakindustrie hun productiecapaciteit aanzienlijk verbeteren, zonder te investeren in nieuwe machines of apparatuur. Met onze aanpak zijn wij in staat uw netto operationeel resultaat te verdubbelen! Veelal kan de bezettingsgraad worden verbeterd, de data-invoertijd worden verkort en de doorlooptijden van het work-in-progress worden gereduceerd. Kortom: door SMART-industry te omarmen is er op verschillende vlakken winst te behalen.
Lees meer >

Renishaw

Apply innovation Renishaw is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in technologie voor industrie en wetenschap, met precisiemeting en gezondheidszorg als grootste specialismen. Het bedrijf levert producten en diensten voor uiteenlopende toepassingen, van de productie van straalmotoren en windturbines tot tandheelkunde en hersenchirurgie. Daarnaast is Renishaw toonaangevend op het gebied van additief produceren, ook wel 3D printen genoemd. Als enige in het Verenigd Koninkrijk ontwerpt en bouwt het bedrijf industriële machines die producten 'printen' van metaalpoeder. De Renishaw Group heeft momenteel meer dan 80 vestigingen in 36 landen, met ruim 5.000 medewerkers wereldwijd. Zo'n 3.000 werknemers zijn werkzaam in het Verenigd Koninkrijk, waar het overgrote deel van onderzoek, ontwikkeling en productie plaatsvindt.

Summa Techniek

Summa College Het Summa College bestaat uit 26 scholen voor middelbaar beroepsonderwijs en heeft ruim 15.000 studenten. We bieden meer dan 300 beroepsopleidingen in verschillende leerwegen, op verschillende niveau’s voor jongeren en volwassenen. Wij onderscheiden ons door een actieve, persoonlijke begeleiding van studenten. De keuze voor een passende opleiding en het begeleiden van studenten naar hun bestemming staan daarbij centraal. Iedereen die zijn talenten wil ontwikkelen, is van harte welkom. Ongeacht leeftijd. Immers: mensen die succesvol zijn in werk en privéleven, blijven zich ontwikkelen. Daarom ook leveren we maatwerk aan bedrijven. Onze docenten maken het verschil; zij bepalen in hoge mate het succes van onze studenten. In onderwijsteams zijn zij gezamenlijk verantwoordelijk voor de uitvoering van het onderwijs. Onze missie beschrijft kort en bondig wie we in essentie zijn en wat we doen. Het vormt de toetssteen voor alles wat we ondernemen, voor elk besluit of initiatief. Onze missie is mede gebaseerd op de resultaten die we in de afgelopen jaren hebben behaald en de positie die we daarmee hebben opgebouwd. Daar zijn we trots op! Wij zijn een toonaangevende organisatie voor middelbaar beroepsonderwijs in Brainport regio Eindhoven waar jongeren en volwassenen zich thuis voelen. In hechte samenwerking met bedrijven en instellingen leveren wij uitdagend en kwalitatief hoogwaardig onderwijs. Wij staan voor een succesvolle studie en carrière van onze studenten, gebaseerd op vakmanschap en persoonlijke groei, voor nu en in de toekomst. Daarmee bouwen wij aan de welvaart in de regio.
Lees meer >

GROB BENELUX BV

GROB wil als partner van Futuretec een bijdrage leveren met het beschikbaar stellen van een 5-assige freesmachine. Dit biedt zowel het onderwijs als het hightech bedrijfsleven de mogelijkheid om kennis te maken met de laatste stand van de techniek en hiermee ook ervaring op te doen. GROB Benelux BV is het verkoopkantoor van GROB-WERKE GmbH & Co. KG en verantwoordelijk voor de verkoop van, en service aan GROB producten. GROB produceert 4- en 5-assige bewerkingscentra, automatiseringen, Electromobiliteit producten, systeemoplossingen en assemblage systemen. Sinds 1926 is het familiebedrijf GROB een pionier in de bouw van zeer innovatieve productie- en automatiseringssystemen. De permanente verdere ontwikkeling van onze eigen competenties, het streven naar perfectie en het hoge verticale bereik van de productie in onze fabrieken wereldwijd resulteren in de uitstekende kwaliteit van onze producten en technologieën.

MKG

Jouw metaalbedrijf is een schakel in een hoogwaardige omgeving die continu verandert.De metaalsector verandert. Loop jij voorop? Jouw metaalbedrijf is een schakel in een hoogwaardige omgeving die continu verandert. Machines worden geavanceerder, producten complexer. Levering van kleinere orderaantallen op afroep neemt toe, de voorwaarden worden echter steeds strenger. Uitgekiende ERP helpt je beter te presteren.Uitgekiende ERP helpt je beter te presteren. Je wilt van overtollige werkzaamheden af en ook de kans op fouten moet kleiner. Tegelijkertijd wil je beter inzicht in je processen en meer grip op je bedrijfsresultaat. Om je processen te optimaliseren heb je een uitgekiend ERP-systeem nodig. MKG software is specifiek ontwikkeld voor het metaalbedrijf.Welke variant sluit aan bij jouw behoefte? MKG software is specifiek ontwikkeld voor het metaalbedrijf. Heb je een eenvoudige of juist een uitgebreide administratie? In beide gevallen tref je met MKG een branchepartner met kennis van zaken en een pragmatische aanpak. Welke oplossing past bij jou?

SupplyDrive

Je wil optimaal communiceren binnen je bedrijf en met de keten. Daarvoor moet data uitwisselbaar zijn. We zien bij veel bedrijven dat dat nog niet zo is. De communicatiestromen hebben vaak een andere datastructuur, waardoor de data niet uitwisselbaar is. Dit brengt uitdagingen met zich mee, zoals een hoge tijdsdruk, dubbele invoer en fouten. Hoe ervaar jij deze? Voor optimale communicatie heb je uitwisselbare data nodig in de keten (extern) en binnen je bedrijf (intern). Onze softwareoplossing maakt de verschillende typen data generiek om communicatie soepel te laten verlopen. Onze oplossing zorgt voor een optimaal geïntegreerd proces, intern én extern. Zo ben je slim verbonden in de toeleverketen. Als partner van Futuretec maken we het mogelijk om studenten en bedrijven praktisch kennis te laten maken met een geïntegreerd bedrijfsproces.

Brainport Industries college

WAT IS BRAINPORT INDUSTRIES COLLEGE? Denk eens aan de spullen die je iedere dag gebruikt. Van je smartphone tot je brommer, van je laptop tot je tv. Al die complexe apparaten zijn gebouwd door mensen. Mensen die het leuk vinden om dingen te maken. Veel van deze techniek wordt in jouw omgeving gemaakt. De bedrijven die deze apparaten maken, of onderdelen bouwen, hebben voortdurend behoefte aan mensen die van techniek iets moois maken. Vind jij het ook leuk om dingen te maken? Dan is Brainport Industries College (BI College) er voor jou. Via Brainport Industries College maak je kennis met het werk in de techniek. We organiseren bijvoorbeeld Tech Events, gastlessen en excursies. Hiervoor werken we intensief samen met de vmbo en technasia scholen uit de regio. Daarnaast verzorgen we samen met mbo's en bedrijven in de regio een unieke bbl opleiding die leren en werken combineert. Dan hebben we het met name over opleidingen in de metaaltechniek zoals plaatwerken, verspanen, constructiewerken, lassen en mechatronica. Maar ook voor andere opleidingen zoals logistiek medewerker, onderhoudsmonteur en procesoperator kunnen wij jou helpen bij het vinden van een bbl leerwerkplek. Je leert een vak. Je doet ervaring op. En je verdient een salaris omdat je meteen aan de slag gaat. Maar we zijn er niet alleen voor leerlingen die nog op school zitten. We zijn er ook voor mensen die net hun opleiding afgerond hebben en de volgende stap willen zetten. En we zijn er voor volwassenen die al aan het werk zijn en nog beter in hun vak willen worden. We zijn er voor zij-instromers met technische affiniteit die een boeiende baan willen in de techniek. En we zijn er voor docenten en bedrijven. Kortom, we zijn er voor eenieder die iets wil maken in de techniek! Op deze site maak je kennis met de mogelijkheden van Brainport Industries College. Vertel het maar. Wat kunnen wij voor jou doen?

Brainport Industries

Wat is Brainport Industries? De leidende 1e, 2e en 3e lijns High Tech toeleveranciers in Nederland vormen tesamen het unieke High Tech ecosysteem Brainport Industries. Doel is de toeleveranciers in deze High Tech ketens ‘te verbinden’, gezamenlijk de professionaliteit van de keten verder te verhogen en de concurrentiekracht te vergroten. Internationale OEMs die zich bezighouden met high mix, low volume, high complexity machinebouw besteden steeds vaker naast de fabricage van componenten, sub-assemblies en grotere non-core submodules ook de ontwikkeling en engineering uit aan strategische toeleveranciers in de High Tech maakindustrie. Zij vragen toeleveranciers om voor deze modules de gehele verantwoordelijkheid te dragen en daarmee ook de ontwikkeling te doen.Toeleveranciers verleggen naar aanleiding van deze verschuiving steeds weer hun grenzen: de grenzen op het gebied van maakbaarheid, de grenzen met betrekking tot verantwoordelijkheden, maar ook de landsgrenzen om daarmee nieuwe, buitenlandse markten te ontginnen. Brainport Industries biedt hen vruchtbare grond en een structuur voor deze samenwerking in projecten op het gebied van technologie, markt en mens. Het is een omgeving waarin een constante stroom van kenniswerkers en vakmensen Nederlandse toeleveranciers in staat stelt hun omzet te verhogen en zich door te ontwikkelen tot marktleiders.

Get in touch

Heeft u een vraag op opmerking neem gerust contact met ons op.